voetbalzone

Martino emotioneel: ‘Het lijkt mij ongepast om nu over voetbal te praten’

Gijs Freriks28 apr 2014, 00:05
Laatst bijgewerkt: 28 apr 2014, 00:05
Advertentie

Barcelona kwam zondag met de schrik vrij. Villarreal nam in El Madrigal een 2-0 voorsprong, maar door twee eigen doelpunten en een goal van Lionel Messi gingen de punten mee naar Catalonië. Gerardo Martino was na afloop te emotioneel om uitgebreid op de wedstrijd in te gaan. De perschef liet tijdens de persconferentie slechts twee vragen toe.

voetbalzone

“Het is een triest weekeinde voor Barcelona en het voetbal”, doelde de trainer op het overlijden van Tito Vilanova. “Het lijkt mij ongepast om nu over het voetbal te praten en dat staat los van hoe de wedstrijd is verlopen. Ik wil de familie van Tito een dikke knuffel geven en veel sterkte wensen. Het voetbal is nu van ondergeschikt belang. Tot slot moet ik zeggen dat mijn spelers veel veerkracht hebben getoond.”

De selectie van Barcelona tekende zaterdag als eerste het condoleanceregister voor Vilanova, die vrijdag overleed aan de gevolgen van keelkanker. De clubleiding kondigde zaterdag drie dagen van rouw af.

Daniel Alves
Tijdens het treffen met Villarreal kreeg Daniel Alves een banaan naar zich toegeworpen. De verdediger van Barcelona pakte het fruitstuk op en nam een hap. “Ik woon nu elf jaar in Spanje en dit overkomt mij sindsdien altijd. Je moet gewoon om deze gekken lachen. Ik weet niet wie de banaan gooide, maar ik bedank hem voor de koolhydraten en mijn twee assists”, sprak de Braziliaan.

Bezig met laden …