voetbalzone

Martino: 'Één doelpunt moet toch geen probleem zijn voor onze spitsen'

Bart Kruyt01 jul 2010, 08:03
Laatst bijgewerkt: 01 jul 2010, 08:03
Advertentie

Paraguay is op zoek naar doelpunten. De Zuid-Amerikanen hebben met Oscar Cardozo, Roque Santa Cruz en Lucas Barrios toch goede aanvallers in de voorste linie rondlopen, maar het drietal heeft dit WK nog geen enkele keer weten te scoren. Bondscoach Gerardo Martino hoopt dat hier in de kwartfinale tegen Spanje verandering in zal komen.

/

Paraguay scoorde dit toernooi pas drie keer en niet één van die doelpunten werd gemaakt door de spitsen. Dat is opvallend, want Cardozo legde er bij Benfica 26 in, Barrios toonde zich met negentien treffers scherp bij Borussia Dortmund en ook Santa Cruz weet de weg naar het doel normaal gesproken wel te vinden. Martino maakt zich dan ook geen zorgen.

“Één doelpunt moet toch geen probleem zijn voor onze spitsen”, zei de bondscoach, die hoopt dat zijn ploeg het achterin dicht kan houden tegen Europees kampioen Spanje. “De schuld ligt natuurlijk niet alleen bij onze spitsen. Als ze niet scoren, dan wordt de bal misschien wel niet snel genoeg bij ze gebracht. Ik hoop dat we tegen Spanje meer ruimte krijgen dan tegen Japan.”

Bezig met laden …