voetbalzone

Martino erkent: ‘Ik weet niet of dit Ajax beter of slechter is’

Daniel Cabot Kerkdijk25 nov 2013, 18:35
Laatst bijgewerkt: 25 nov 2013, 18:35
Advertentie

Barcelona is weliswaar an de knockout-fase van de Champions League verzekerd, maar Gerardo Martino wil in de groepsfase per se als eerste eindigen. De oefenmeester, die met diverse afwezigen kampt, weet dat het Ajax van Frank de Boer dinsdagavond alles op alles gaat zetten om de kansen op overwintering in de Champions League te vergroten.

/

“Ik weet niet of dit Ajax beter of slechter is dan in het Camp Nou”, vertelde Martino maandag. “Maar het is een blijft een lastige opponent. Een club die bovendien een zeer goede jeugdopleiding heeft en altijd naar spelers zoekt die in voetballende oplossingen denken.” Ajax heeft een prachtige historie, zo zag ook Martino. “In de gang zag ik diverse foto’s hangen van oud-voetballers die Ajax op de kaart hebben gezet. Daarmee is men ook van invloed geweest op het spel van Barcelona.”

Martino vindt een gelijkspel niet per se een goed resultaat. “De intentie is om hier met drie punten te vertrekken, ook al zouden beide resultaten in ons voordeel zijn. Of ik jeugdspelers in de basis zal zetten? Als ik beroep doe op een jeugdspeler zal dat zijn omdat we denken dat we met hem kunnen winnen. Niet omdat we deze wedstrijd niet serieus nemen. De volgende wedstrijd is het belangrijkst, zo heb ik geleerd. Niet de wedstrijd na deze wedstrijd.”

Bezig met laden …