voetbalzone

Martino: ‘Fantastisch, maar we zijn nog niet waar we willen komen’

Erik van Dam29 jun 2010, 19:59
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2010, 19:59
Advertentie

Paraguayaans bondscoach Gerardo Martino kon zijn geluk dinsdag niet op. Zijn team plaatste zich na een strafschoppenserie tegen Japan voor de kwartfinales van het WK, waarin Spanje of Portugal de tegenstander zal zijn. De 47-jarige Argentijn bleef na afloop van de overwinning minutenlang op de bank zitten om te bevatten wat er zojuist was gebeurd.

/

Toen hij eenmaal weer bij zinnen was, liet hij weten: “Beide landen hebben een geweldige bijdrage geleverd en veel energie in deze wedstrijd gestoken. God stond vandaag aan onze kant. Met deze stap zijn we weer een stukje dichter bij geschiedschrijving gekomen.” Martino houdt het grote einddoel echter nog altijd voor ogen met Paraguay. “Het is fantastisch, maar we zijn nog niet waar we willen komen.”

De coach liet na afloop ook weten dat hij over het spel van Paraguay niet helemaal tevreden was. Zijn team liet na enkele prima kansen te benutten, maar bofte dat Japan er eveneens niet in slaagde te scoren en af en toe Justo Villar op haar weg vond. Paraguay plaatste zich na de penaltyserie voor het eerst in de geschiedenis voor de kwartfinales van het toernooi.

Bezig met laden …