voetbalzone

Martino geeft foutieve inschatting toe: 'Misschien was dat niet zo slim'

Matthijs van Laar06 apr 2014, 12:19
Laatst bijgewerkt: 06 apr 2014, 12:19
Advertentie

Barcelona won zaterdag met 3-1 van Real Betis en is daardoor nog altijd volop in de race om de Spaanse landstitel, maar dat had ook anders kunnen lopen. De Catalanen hadden een eigen doelpunt en twee strafschoppen nodig om de bezoekers uit Andalusië eronder te krijgen. "Misschien was het niet slim om te roteren", gaf coach Gerardo Martino na afloop toe.

voetbalzone

De Argentijn liet doorschemeren al met zijn hoofd bij het cruciale Champions League-treffen met Atlético Madrid te zitten. Barcelona dient woensdag in het Vicente Calderón de 1-1 uit het heenduel weg te poetsen. "Die wedstrijd is allesbeslissend", zei Martino. "Als je twee van dit soort wedstrijden binnen een kort tijdsbestek afwerkt, lijkt de wedstrijd tussendoor niet meer zo belangrijk."

Om die reden liet Tata zaterdag een aantal vaste basisklanten buiten zijn elftal. "Misschien was dat niet de juiste keuze", concludeerde hij. "We hadden gehoopt dat deze wedstrijd niet zo zwaar zou worden als afgelopen week. Ik heb de tegenstander niet onderschat; Betis speelde uitstekend. Maar op een gegeven moment was de energie gewoon weg, dat lijkt me niet meer dan logisch. Dat is echter niet iets waar wij ons druk over maken."

Bezig met laden …