voetbalzone

Martino houdt zich in: 'Club heeft niks gedaan dat niet door de beugel kan'

Matthijs van Laar10 mei 2014, 14:52
Laatst bijgewerkt: 10 mei 2014, 14:52
Advertentie
voetbalzone

Gerardo Martino vindt niet dat Barcelona hem excuses verschuldigd is. De coach werd zaterdag tijdens een persconferentie gevraagd naar de geruchten dat zijn club bezig zou zijn met Luis Enrique als vervanger. "De club heeft niks gedaan dat niet door de beugel kan", luidde het nuchtere commentaar van de Argentijn, die zich enkel en alleen bezig wenst te houden met het duel van zondagavond.

Barcelona neemt het dan op tegen Elche en moet winnen om de titelkansen in eigen hand te houden. Pakken los Azulgrana drie punten, dan kunnen zij volgende week in de thuiswedstrijd tegen Atlético Madrid de kroon op het werk zetten en de landstitel prolongeren. De aanwezige journalisten wilden echter vooral weten hoe de coach denkt over de geruchten dat het bestuur al bezig is met zijn opvolging.

"Ze hebben niks verkeerd gedaan. Nu niet en de afgelopen maanden ook niet. Het enige dat ik mijn spelers moet vertellen is dat zij alles in eigen hand hebben om La Liga te winnen. In de kleedkamer zijn we kritisch tegen elkaar en we weten allemaal dat we het vorige week verknald hebben. We hebben nu een nieuwe kans om kampioen te worden."

Volgens Martino zal dat echter geen invloed hebben op zijn wel of niet aanblijven als coach in Camp Nou. "Dat heeft er niks mee te maken. We moeten het werk als team scheiden van ons privéwerk. Dit is een unieke kans, maar we gaan niet te ver vooruitkijken. Dat zou van weinig respect getuigen tegenover Elche en Atlético Madrid. Zij hebben het geweldig gedaan."

Bezig met laden …