voetbalzone

Martino klaar voor eerste Clásico: ‘Ik denk niet dat er een favoriet is’

Gijs Freriks25 okt 2013, 21:20
Laatst bijgewerkt: 25 okt 2013, 21:20
Advertentie

“In de laatste twee wedstrijden misten we iets wat normaal nooit missen: scorend vermogen.” Gerardo Martino zag zijn pupillen van Barcelona afgelopen weekeinde met 0-0 gelijkspelen tegen Osasuna en dinsdag kwamen los Azulgrana niet verder dan een 1-1 remise tegen AC Milan. De Argentijnse trainer blijft met het oog op het El Clásico vertrouwen houden in zijn aanvallers.

/

“Neymar is als Lionel Messi, want hij kan voorin op iedere positie uit de voeten, speelt overal goed en scoort altijd”, zei Martino vrijdag tijdens de drukbezochte persconferentie. “En hoe Madrid Messi gaat afstoppen? Ik ben hem als bondscoach van Paraguay drie keer tegengekomen en wij konden hem nooit stoppen. Het hangt echt van de vorm van de dag van Messi af. En Andrés Iniesta, Xavi en Cesc Fàbregas zijn ook geweldig. Als ik één van deze spelers wissel, dan loop ik al gauw het risico dat ik iemand onrecht aandoe”, aldus Martino.

Tata heeft zijn elf namen voor basis tegen Real al wel in zijn hoofd zitten. Gerard Piqué was een twijfelgeval, maar is fit genoeg bevonden om te starten. Ibrahim Afellay en Isaac Cuenca zitten zoals gewoonlijk niet in de selectie van de Catalanen. “Dit is voor mij de eerste keer dat ik zo’n grote wedstrijd in Europa speel”, vervolgt Martino. “Wat dat betreft heeft Carlo Ancelotti veel meer ervaring. Er worden overal klassiekers gespeeld, maar deze wordt over de hele wereld gevolgd. Ik kijk ernaar uit en denk niet dat er een favoriet aan te wijzen is.”

In de afgelopen jaren liepen de gemoederen in de Spaanse klassieker bij wijlen hoog op, maar Martino is niet bang voor het harde spel dat Real zou kunnen gaan spelen. “Nee, iedere ploeg speelt naar zijn mogelijkheden en de scheidsrechter bepaalt wat een overtreding is en wat niet. Wij moeten zoals altijd een goede wedstrijd spelen, maar we winnen niet altijd. We moeten oppassen voor de counter en het blijft lastig om Cristiano Ronaldo te neutraliseren”, besluit Martino.

Bezig met laden …