voetbalzone

Martino legt functie bij Paraguay neer, Santa Cruz stopt volgend jaar

Erik van Dam05 jul 2010, 18:32
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2010, 18:32
Advertentie

Paraguay moet op zoek naar een nieuwe bondscoach. Gerardo Martino heeft besloten om zijn taak terug te geven aan de nationale bond, na de uitschakeling van het land op het huidige WK. Martino (47) was sinds februari 2007 in dienst bij Paraguay en leidde de ploeg deze zomer naar de kwartfinales. Daarin bleek Spanje nipt te sterk (0-1).

/

Martino gaat de boeken in als de succesvolste bondscoach die Paraguay ooit had op een WK; in de groepsfase speelde het land gelijk tegen Italië (1-1) en Nieuw-Zeeland (0-0) en won het van Slowakije (2-0) en na strafschoppen ook van Japan. Desondanks legt Martino het bijltje erbij neer. “Mijn vierjarig contract is ten einde, maar ik blijf nog even om wat dingen te regelen”, aldus de coach, die bereid is te helpen bij het aanstellen van een opvolger.

Aanvaller Roque Santa Cruz (28) gaf in navolging van Martino aan dat hij geen WK meer zal meemaken voor Paraguay: “Mijn geest wil doorgaan, maar het lichaam zegt nee.” De 75-voudig international, die tot nu toe 21 keer scoorde voor zijn land, is nog wel bereid om zich beschikbaar te stellen voor de strijd om de Copa América in 2011.

Bezig met laden …