voetbalzone

Martino: ‘Maakt niet uit of hij in de basis staat of invalt, hij geeft nooit op’

Peter Nusselder23 dec 2013, 08:40
Laatst bijgewerkt: 23 dec 2013, 08:40
Advertentie

Barcelona leek zondag tijdens het uitduel met Getafe op weg naar puntenverlies, toen de ploeg van trainer Gerardo Martino op een 2-0 achterstand kwam. Nog voor de pauze zorgde Pedro er met een loepzuivere hattrick binnen acht minuten echter voor dat de Catalanen alsnog de volle winst pakten.

/

In de tweede helft liep Barça nog uit naar 5-2, maar de meeste aandacht ging naderhand uit naar de drie treffers die Pedro voor het rustsignaal voor zijn rekening nam. “Hij speelde fantastisch en scoort altijd”, tekenen Spaanse media op uit de mond van coach Martino. “Maar het hele elftal was geweldig, het was een degelijk optreden”, maakte Tata duidelijk.

“Het geheim van Pedro is dat hij nooit opgeeft”, vervolgde de oefenmeester over de man van de wedstrijd. “Hij is altijd in staat om een doelpunt te maken, niet alleen bij ons maar ook in het Spaans elftal. Het maakt niet uit of hij in de basis staat of invalt, hij geeft nooit op. Daarom houdt iedere trainer van hem.” Pedro zelf was uiteraard eveneens tevreden, al keek hij vooral naar de teamprestatie. “We hebben als ploeg goed gereageerd na die achterstand. Dat was een tegenslag, maar onze reactie was sterk. De instelling was uitstekend”, liet de aanvaller weten.

Bezig met laden …