voetbalzone

Martino neemt schuld op zich: ‘Heb de wedstrijd niet goed voorbereid’

Thijs Post22 feb 2014, 22:10
Laatst bijgewerkt: 22 feb 2014, 22:10
Advertentie

Barcelona kreeg zaterdagavond met 3-1 klop van Real Sociedad en op die nederlaag was weinig af te dingen. De thuisploeg speelde uitstekend en in de slotfase was de 4-1 voor Real Sociedad nog dichterbij dan de 3-2 voor Barcelona. Trainer Gerardo Martino, die in de rust naar de tribune werd gestuurd, neemt de schuld op zich. "Ik heb de wedstrijd niet goed voorbereid, Real Sociedad heeft terecht gewonnen."

voetbalzone

“Ik had eerder moeten wisselen, toen het nog 1-1 was”, laat Martino optekenen in de Spaanse media. Zo speelde Alex Song geen gelukkige wedstrijd. “Hij voelt zich beter als hij zich kan laten terugzakken. Dat was de bedoeling, zodat de vleugelverdedigers verder naar voren konden. Door de positionering van Sergio Canales raakten we echter uit balans.”

“Het idee was de tegenaanval te controleren door te spelen met zowel Song als Sergio Busquets, dat ging in het verleden wel goed”, aldus Martino, die Xavi niet inwisselde. “We kozen voor Cesc Fàbregas en Alexis Sánchez. Als we voor hadden gestaan, dan hadden we Xavi wel ingezet.” De oefenmeester wilde niets zeggen over waarom hij naar de tribune werd gestuurd. “Daar heb ik niets over te zeggen. De scheidsrechter heeft een beslissing genomen.”

Verdediger Gerard Piqué, die een zwakke wedstrijd speelde, maakt zich geen zorgen. “We hoeven ons geen zorgen te maken, we staan maar drie punten achter op de koppositie.” Volgens de mandekker is het niet zo dat de spelers zich niet fijn voelen bij het roulatiesysteem van Martino. “Soms stap je op het veld en voelt het gewoon niet goed. Balbezit is ons sterkste punt en dat heeft Real Sociedad weggenomen bij ons. We hebben nu een week de tijd om uit te rusten en na te denken”, aldus Piqué.

Bezig met laden …