voetbalzone

Martino oneens met kritiek op Zuid-Amerikaanse kwalificatiecyclus

Bart Kruyt21 mei 2010, 08:22
Laatst bijgewerkt: 21 mei 2010, 08:22
Advertentie

Gerardo Martino is trots op het feit dat Paraguay aankomende zomer aanwezig is op het WK. De bondscoach is van mening dat de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks de zwaarste van alle continenten is en begrijpt de kritiek die er is dan ook niet. “In Europa weet je vaak bij een paar groepen al wie er doorgaan: dat heb je in Zuid-Amerika niet”, zei Martino.

In Zuid-Amerika zijn er tien nationale ploegen, waarvan er vier direct naar het WK gaan. De nummer vijf mag zich bovendien nog via de play-offs proberen te plaatsen, terwijl Europa dertien tickets krijgt voor 53 landen en Afrika slechts vijf voor evenzoveel voetbalbonden. Het lijkt zodoende een stuk eenvoudiger om je in Zuid-Amerika te plaatsen voor het WK, maar Martino is het daar niet mee eens.

“Wanneer je naar de Europese groepen kijkt, zie je een groot verschil tussen de grote en de kleine landen”, zei de bondscoach van Paraguay. “Dat heb je in Zuid-Amerika niet. Peru eindigde als laatste, maar Brazilië en Argentinië hebben daar bijvoorbeeld niet gemakkelijk van gewonnen. Bovendien zijn er in Zuid-Amerika bijzondere omstandigheden, zoals spelen in de hitte of op grote hoogtes. Dat zie ik de Europese landen niet doen.”

Bezig met laden …