voetbalzone

Martino: ‘We kunnen als Paraguay op twee manieren historie schrijven’

Erik van Dam29 jun 2010, 12:36
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2010, 12:36
Advertentie

Paraguay strijdt dinsdag met Japan om een plek in de kwartfinale. De bondscoach van de Zuid-Amerikanen, Gerardo Martino, hoopt op de volgende ronde maar wil in ieder geval goed voetbal laten zien. “We kunnen op twee manieren historie schrijven. Met goed voetbal of met het bereiken van de volgende ronde”, zo laat de keuzeheer weten.

/

Martino is zich ervan bewust dat Japan een andere voetbalstijl bezigt dan de tegenstanders die zijn ploeg in de groepsfase tegenkwam. “Ieder team speelt anders, maar het belangrijkste is dat we nu in de knock-out fase zitten. Zowel wij als Japan zal daarom anders gaan spelen.” De Argentijn wil vroeg druk zetten, aanvallend voetbal spelen en verwacht een goede teamprestatie. “We weten dat sommige andere ploegen technisch beter zijn."

"Met agressief voetbal, door snel de bal terug te veroveren, en een geweldige teamspirit kunnen we alle landen aan. Mijn spelers zijn bereid hard te werken en onzelfzuchtig. Niet alleen in de wedstrijd, maar ook in de trainingen”, vervolgt Martino. “Iedereen zet zijn ego opzij om te vechten voor het team. De saamhorigheid in het team, alsmede de resultaten, zijn tot nu toe ver boven mijn verwachtingen.” Paraguay neemt het dinsdag in Johannesburg op tegen Japan. De winnaar van duel ontmoet vervolgens Spanje of Portugal.

Bezig met laden …