voetbalzone

Martino zoekt naar antwoorden: ‘Dit is moeilijk uit te leggen’

Thijs Post01 feb 2014, 18:07
Laatst bijgewerkt: 01 feb 2014, 18:07
Advertentie

Barcelona was zaterdag in de eerste dertig minuten heer en meester tegen Valencia, maar de ploeg van trainer Gerardo Martino vergat de tegenstander de nek om te draaien. De bezoekers knokten dapper door en wonnen uiteindelijk met 2-3 in Camp Nou. Coach Martino vindt de zeldzame thuisnederlaag moeilijk te verklaren, zeker gezien het goede spel in de eerste minuten.

voetbalzone

“Dit is lastig uit te leggen, gezien de eerste dertig minuten”, laat Martino optekenen in de Spaanse media. “Als je een tegenstander knock-out kan werken, moet je dat doen. Je mag de opponent geen hoop geven. We dachten dat de wedstrijd al over was en hebben de prijs betaald. Ik baal enorm, want soms kan een nederlaag beslissend zijn in de strijd om de titel.”

Middenvelder Sergio Busquets spreekt van ‘een uitglijder op een vervelend moment’. “Het is lang geleden dat we thuis hebben verloren. Jammer, want we kregen genoeg kansen.” Volgens keeper Víctor Valdés mag er nu niets meer fout gaan. “Door de nederlaag is het een trieste dag. Valencia heeft de zege verdiend. We mogen nu geen fouten meer maken, we zullen moeten vechten tot het einde.” Overigens was het voor de eerste keer ooit dat Barcelona een thuisduel verloor waarin Lionel Messi tot een doelpunt kwam. Van de 106 voorgaande thuiswedstrijden waarin Messi tot scoren kwam gingen er 99 gewonnen en werden er 7 gelijkgespeeld.

Bezig met laden …