voetbalzone

Martino zwijgt over arbitrage in Camp Nou en complimenteert Alexis

Erik van Dam26 okt 2013, 21:02
Laatst bijgewerkt: 26 okt 2013, 21:02
Advertentie

Gerardo Martino kan met opgeheven hoofd over straat blijven lopen. Sinds hij in dienst kwam als hoofdtrainer van Barcelona speelde zijn club vijftien wedstrijden en daarvan werden er elf gewonnen: vier eindigden gelijk. Zaterdagavond zetten los Azulgrana rivaal Real Madrid met 2-1 aan de kant in El Clásico. Martino complimenteerde tijdens de persconferentie Alexis Sánchez.

/

De Chileense aanvaller had het vorig seizoen niet altijd even makkelijk, maar speelde zaterdag dwingend en scoorde op fraaie wijze de 2-0 tegen Real Madrid. “Ik heb hem niets toegediend om zijn zelfvertrouwen te vergroten; geweldige spelers zijn nu eenmaal geweldige spelers”, sprak Martino aan AS. “Ik zet hem slechts neer op de plek waarvan ik denk dat hij er het beste past.”

Barcelona heeft nu een voorsprong van zes punten op Real opgebouwd, maar dat zegt Tata niet zoveel. “Wiskundig gezien is het verschil nu nog niet zo belangrijk”, aldus de trainer. Hij wilde niet te lang doorpraten over de scheidsrechter, die een ‘handsbal’ van Adriano onbestraft liet en Real Madrid geen penalty gaf bij een overtreding op Cristiano Ronaldo. “Ik ga niets over hem zeggen, en ook niets over wat mijn collega Carlo Ancelotti misschien over hem gezegd heeft.”

Bezig met laden …