voetbalzone

Martínez zet zichzelf compleet voor schut na uitreiking individuele prijs

Jordi Tomasowa19 dec 2022, 08:05
Laatst bijgewerkt: 19 dec 2022, 08:05
Advertentie

Emiliano Martínez is door de FIFA verkozen tot Beste Keeper van het WK. De dertigjarige sluitpost vervulde op het mondiale eindtoernooi tijdens meerdere duels een heldenrol. Zo wist hij in de kwartfinale tegen Nederland twee strafschoppen te stoppen in de penaltyserie. Tijdens de zinderende WK-finale tegen Frankrijk stopte hij in de strafschoppenreeks een penalty van Kingsley Coman. Martínez vierde de uitreiking van zijn individuele prijs op uiterst opmerkelijke wijze.

Tijdens de ceremonie baarde Martínez niet voor het eerst dit WK opzien door de uitreiking op vreemde wijze te vieren. De doelman nam de prijs, een gouden handschoen, in ontvangst en besloot deze vervolgens voor zijn geslachtsdeel te houden. Martínez groeide tijdens de WK-finale uit tot een van de hoofdrolspelers. Hij hield Randal Kolo Muani in de blessuretijd van de verlenging met een knappe redding van scoren af, waardoor een strafschoppenserie beslissing moest brengen. Mede dankzij een gestopte strafschop van Coman kroonden Martínez en Argentinië zich tot wereldkampioen.

Martínez haalde na de overwinning van Argentinië op Oranje in de kwartfinale ook al de headlines. De goalie werd uiteindelijk de grote held aan Argentijnse zijde. Door strafschoppen van Virgil van Dijk en Steven Berghuis te stoppen, bereikte la Albiceleste ten koste van Oranje de halve finale van het WK in Qatar. Martínez haalde vervolgens ziin gram door na afloop richting de dug-out van het Nederlands elftal te lopen en schreeuwde: "Ik heb jullie twee keer geneukt!”, waarmee hij refereerde aan de twee gestopte strafschoppen.


Bezig met laden …