voetbalzone

'Massale uitverkoop Real Madrid leidt tot megabod van 100 miljoen'

Daniel Cabot Kerkdijk21 jul 2013, 10:20
Laatst bijgewerkt: 21 jul 2013, 10:20
Advertentie

Tottenham Hotspur wil Gareth Bale helemaal niet kwijt, maar Real Madrid werkt achter de schermen hard aan de zomerse komst van de veelzijdige Welshman. De club uit Madrid gaat ervan uit dat de Londenaren overstag gaan als het duizelingwekkende bedrag van honderd miljoen euro op tafel komt. Volgens de Spaanse sportkrant Marca is bij los Merengues alles op de komst van Bale gericht.

/

Real Madrid verdiende deze zomer reeds 25,4 miljoen euro aan de verkoop van José Callejón (Napoli, 10), Raúl Albiol (Napoli, 11) en Álvaro Negredo (Manchester City, 4,4). Laatstgenoemde ging weliswaar van Sevilla naar de Eastlands, maar Real had als voormalig werkgever nog recht op een deel van de transfersom. De Madrileense topclub hoopt verder in de komende weken nog 65 miljoen euro te verdienen aan de verkoop van Gonzalo Higuaín (40) en Fábio Coentrao (25).

De ontbrekende tien miljoen euro moeten vergaard worden uit de aanstaande transfer van Ezequiel Garay naar Manchester United. Real Madrid, dat 67,5 miljoen euro uitgaf aan Daniel Carvajal, Isco en Asier Illarramendi, bezit vijftig procent van de transferrechten van de verdediger van Benfica. Real Madrid speelt zondag in Engeland tegen Bournemouth en hoopt tijdens het verblijf contact te kunnen leggen met Tottenham, dat overigens interesse in Coentrao heeft. Bale zelf wil naar eigen zeggen niet van club veranderen.

Bezig met laden …