voetbalzone

Mata geniet: 'Man City en Arsenal zijn twee van de beste teams in Europa'

Matthijs van Laar30 okt 2013, 09:10
Laatst bijgewerkt: 30 okt 2013, 09:10
Advertentie
/

José Mourinho lijkt de boel bij Chelsea op de rit te hebben. Afgelopen weekend werd Manchester City verslagen en dinsdag werd ook Arsenal aan de zegekar gebonden. In het eigen Emirates Stadium gingen the Gunners met 0-2 onderuit tegen de rivaal uit het westelijke gedeelte van Londen. Middenvelder Juan Mata, die voor de zesde keer dit seizoen mocht opdraven in de basiself, hecht veel waarde aan die zege.

Ondanks dat het een wedstrijd in de wat minder hoog aangeschreven Capital One Cup betrof, zegt de overwinning bij de huidige koploper van de Premier League volgens hem namelijk veel over de kracht van het huidige Chelsea. “Manchester City en Arsenal zijn op dit moment twee van de beste teams in Europa. In een week tijd hebben we ze allebei verslagen, dus ik denk dat we klaar zijn voor het gevecht om de prijzen”, zei Mata na afloop.

Over zijn eigen rol wilde de Spaans international niet al te veel kwijt. Onder Mourinho moet hij vaak genoegen nemen met een plek op de bank, maar dinsdag was hij een knappe goal uiteindelijk beslissend. “De manager neemt de beslissingen en ik doe gewoon mijn best. Vandaag heb ik genoten. Het is een genoegen om hier te voetballen en ik ben erg gelukkig”, beweerde hij.

Bezig met laden …