voetbalzone

Mata: 'Niemand heeft mij gezegd dat Mourinho mij weg wil hebben'

Daniel Cabot Kerkdijk15 jun 2013, 16:50
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2013, 16:50
Advertentie
/

Juan Mata is niet bezig met een vertrek bij Chelsea. De Spanjaard kwam in de zomer van 2011 voor circa 27 miljoen euro over van Valencia en ontpopte zich tot een onbetwiste basisspeler op Stamford Bridge. De linkspoot werd in allebei de seizoenen die hij er speelde verkozen tot Speler van het Jaar, maar gek genoeg zou José Mourinho geen prijs stellen op de aanwezigheid van Mata.

Sportkrant Marca berichtte vorige week dat de nieuwe trainer van the Blues de publiekslieveling op de transferlijst heeft geplaatst, maar daar weet de hoofdrolspeler zelf niets van. In dezelfde krant vertelt de aanvallende middenvelder te verwachten dat hij ook na de zomer nog actief is op the Bridge. “Niemand bij Chelsea heeft mij gezegd dat Mourinho mij weg wil hebben”, zegt Mata, die nog een contract voor drie seizoenen heeft in Londen.

De 25-jarige Mata is nu in Brazilië voor de Confederations Cup en daar hoopt hij zijn goede spel van het afgelopen seizoen bij Chelsea door te zetten. In 35 Premier League-wedstrijden kwam hij tot elf doelpunten en zeventien assists. “Mij is verteld dat de club erg tevreden is met de prestaties die ik in de laatste twee seizoenen heb geleverd. Mourinho? Ik wil hem eerst ontmoeten voordat ik een oordeel over hem vel. Dat is logisch”, besluit Mata.

Bezig met laden …