voetbalzone

Matavz: 'Het is mijn taak om aan te tonen dat ik bij de beste 23 man hoor'

Bart Kruyt01 jun 2010, 10:24
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2010, 10:24
Advertentie

FC Groningen levert naast Thomas Enevoldsen mogelijk nog een international voor het aankomende WK. Tim Matavz zit in de 26-koppige voorselectie van Slovenië en hoopt dat hij een ticket voor Zuid-Afrika weet te bemachtigen. “Het is mijn taak aan te tonen dat ik bij de beste 23 hoor en ik probeer de bondscoach daar nu van te overtuigen”, zegt hij op de website van de Sloveense voetbalbond.

/

Matavz heeft een prima seizoen bij Groningen achter de rug en scoorde dertienmaal in de Eredivisie. Hij hoopt dat dit voldoende is: “Het maakt me trots om met het nationale embleem op de borst te mogen spelen, maar ik heb veel concurrentie. Spelers die een groot aandeel hebben gehad in de kwalificatie van Slovenië voor het WK. Het is een eer om me met hen te mogen meten. Als spits moet je een ‘neusje voor de goal hebben’, snel zijn, in staat zijn de ruimte te vinden en op het juiste moment te vragen.”

De 21-jarige Matavz, die wel al een hoop duels voor Jong Slovenië speelde maar nog wacht op zijn debuut in het eerste nationale elftal, denkt over laatstgenoemde kwaliteiten te beschikken. “Ik voel me nu geweldig”, zei de jonge aanvaller. “Het is al een prijs voor me dat ik bij deze selectie zit en ik doe nu mijn uiterste best ook tot de 23 te behoren. Het is mijn taak aan te tonen dat ik bij de beste 23 hoor en ik probeer de bondscoach daar nu van te overtuigen.”

Bezig met laden …