voetbalzone

‘Matavz rondt transfer van mogelijk 4,5 miljoen euro naar Serie A af’

Daniel Cabot Kerkdijk29 jan 2016, 23:00
Laatst bijgewerkt: 29 jan 2016, 23:00
Advertentie

Tim Matavz vervolgt zijn loopbaan hoogstwaarschijnlijk in de Serie A. Diverse media in Italië verzekeren in de nacht van vrijdag op zaterdag dat de aanvaller dit weekend zijn overgang van FC Augsburg naar Genoa zal afronden. De officiële mededelingen ontbreken nog.

voetbalzone

FC Augsburg zou een formeel bod van een half miljoen euro voor de verhuur van Matavz hebben geaccepteerd. Aan de vermeende huurovereenkomst zou een optie tot koop van vier miljoen euro plus bonussen zijn toegevoegd. Het lijkt er zodoende op dat Matavz, 27 jaar, alsnog in de Serie A terechtkomt. Napoli had enkele jaren geleden interesse in de destijds PSV’er, die uiteindelijk naar Duitsland ging.

Matavz, die eerder voor FC Emmen en FC Groningen uitkwam, verbond zich in de zomer van 2014 aan FC Augsburg. De samenwerking is geen daverend succes gebleken; in 34 officiële duels voor de Bundesliga-club kwam hij niet verder dan 3 schamele treffers. De Sloveens international was desondanks toch een optie om Genoa, de nummer zeventien van de Serie A, in de strijd tegen degradatie te helpen.

Bezig met laden …