Matchwinner Guidetti is los en ziet publiekswissel nog bijna verkeerd aflopen

Bart Kruyt20 feb 2016, 22:55
Laatst bijgewerkt: 20 feb 2016, 22:55

John Guidetti had het in zijn eerste zes maanden bij Celta de Vigo moeilijk, maar na de jaarwisseling gaat het een stuk beter met de voormalig publiekslieveling van Feyenoord. Guidetti krijgt steeds meer speelminuten en bedankt voor het vertrouwen met doelpunten; zaterdagavond was hij tweemaal trefzeker in de 3-2 overwinning op Eibar.

/

Guidetti opende na een halfuur spelen op aangeven van Iago Aspas de score en was twintig minuten voor tijd na een weergaloze aanval goed voor de 3-0. De wedstrijd leek daarmee beslist en tien minuten later gunde Eduardo Berizzo Guidetti een publiekswissel. De aanvaller nam het applaus van de fans dankbaar in ontvangst, maar zag het vanaf de bank nog bijna mis gaan.

Saul Berjon benutte kort nadat Guidetti het veld had verlaten een strafschop, waarna Takashi Inui drie minuten voor tijd nog de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam. Het werd dus nog spannend voor Celta, maar de gelijkmaker viel niet. Guidetti heeft nu negen keer gescoord in 2016; vier van die doelpunten maakte hij in de Copa del Rey, vijf in de Primera División.