voetbalzone

Matchwinner Rooney steekt loftrompet over uitblinker Fletcher

Bart Kruyt28 jan 2010, 08:10
Laatst bijgewerkt: 28 jan 2010, 08:10
Advertentie

Zijn winnende doelpunt was er één die iedere voetballer wel gemaakt zou hebben, maar toch was het weer Wayne Rooney die beslissend was voor Manchester United. De spits, dit seizoen in een formidabele vorm verkerend, zette in de stadsderby met Manchester City in extremis zijn hoofd tegen een uitstekende voorzet van Ryan Giggs: 3-1. “Ik wist dat onze vleugelspelers veel goede voorzetten geven en gelukkig kwam er één in blessuretijd”, zei Rooney.

/

Omdat de vorige bekerontmoeting tussen United en City in een 2-1 overwinning voor The Citizens was geëindigd, was de late treffer van Rooney er één met een goud randje. Een verlenging werd voorkomen en in de finale van de League Cup treft United nu Aston Villa, dat zich eerder van Blackburn Rovers ontdeed. “We begonnen goed, maar zakten daarna wat terug”, constateerde Rooney. “Gelukkig hebben we spelers die op die momenten kunnen opstaan.”

Één van de spelers waar hij op doelde was Darren Fletcher, die werd gekroond tot man van de wedstrijd. Rooney vond dat zijn ploeggenoot die eer absoluut verdiende: “Hij onderstreept waar het bij Manchester United om gaat”, stak de aanvaller de loftrompet. “Darren speelt de laatste twee jaar al zo en is nu ongelofelijk goed. Hij is een middenvelder van wereldklasse.”

Bezig met laden …