Matchwinner Seedorf na zege in klassieker nieuwe koploper Série A

Bart Kruyt08 jul 2013, 07:00
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2013, 07:00

Clarence Seedorf was zondagnacht weer van onschatbare waarde voor Botafogo. De middenvelder had vorig seizoen een belangrijk aandeel in de winst van het staatskampioenschap van Rio de Janeiro en hij is het nieuwe seizoen ook goed begonnen. Seedorf maakte de enige treffer in de Clássico Vovô tegen Fluminense en hierdoor is Botafogo de nieuwe koploper van de Série A: 1-0.

Botafogo klimt over Vitória en Coritiba naar plek één, maar de ploeg van Oswaldo de Oliveira maakte tegen regerend landskampioen Fluminense geen beste indruk. Doelman Jefferson was in de eerste helft de beste man op het veld in de Arena Pernambuco en dat was veelzeggend. Het tempo was erg laag en Seedorf ergerde zich zichtbaar aan zijn teamgenoten. In de tweede helft speelde Fogão wat beter. Vitinho schoot net naast en een poging van voormalig Ajacied Nicolás Lodeiro werd gestopt door doelman Diego Cavalieri.

De fans op de tribune in Recife werden na tachtig minuten wakker geschud toen een supporter het veld oprende om een foto te maken van Flu-aanvaller Fred en diens kicksen te kussen. Na 85 minuten besliste Seedorf de wedstrijd door buiten bereik van Cavalieri laag binnen te schieten: 1-0. Hij kreeg in de slotminuut ook nog een publiekswissel; Seedorf werd vervangen door voormalig Feyenoorder André Bahia. Botafogo staat nu na zes duels op dertien punten; Coritiba heeft er twaalf en Vitória tien.