voetbalzone

Matheus: 'Met mijn tweede goal tegen Arsenal kwam een droom uit'

Erik van Dam24 nov 2010, 13:48
Laatst bijgewerkt: 24 nov 2010, 13:48
Advertentie
/

Matheus richtte dinsdagavond alle schijnwerpers op zich. De 27-jarige Braziliaan van Braga trof in de competitie dit seizoen pas één keer doel, maar velde Arsenal wel met twee rake pogingen. Dankzij zijn inspanningen heeft Braga nog altijd een prima kans zich te plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League; de Portugezen hebben evenals Arsenal negen punten verzameld uit vijf wedstrijden en moeten alleen Shakhtar Donetsk (twaalf punten) nog voorrang verlenen.

Matheus trof in de laatste fase van de wedstrijd twee keer doel; met name zijn laatste doelpunt was er één met een gouden randje. Bij een snelle uitbraak nam hij de bal aan de voet mee en kreeg hij drie spelers van de Gunners op zich af. Die zette de spits behendig weg en vervolgens schoot hij raak in de bovenhoek. “Ik denk dat dat de mooiste treffer uit mijn loopbaan is”, jubelt Matheus een dag na de zege op de officiële UEFA-website.

“Fantastisch dat ik de kans kreeg zo'n moment te beleven. Het is als een droom die is uitgekomen”, sprak de Zuid-Amerikaan. “Sowieso zijn we allemaal opgetogen over deze zege. Ik had de eer om twee doelpunten te maken, maar het hele team verdient de gelukwensen. We wisten dat het moeilijk zou worden tegen Arsenal, één van Europa's beste clubs. Maar we werkten de hele wedstrijd door keihard en wonnen dankzij onze kracht.” Braga sluit de groepsfase uit bij Shakhtar af.

Bekijk hier het tweede doelpunt van Matheus:

Bezig met laden …