Mathijsen en Van Nistelrooij meteen onderuit, De Guzman matchwinner

Daniel Cabot Kerkdijk28 aug 2011, 23:52
Laatst bijgewerkt: 28 aug 2011, 23:52

Veel supporters van Real Mallorca zetten vraagtekens achter de betrokkenheid van Jonathan de Guzman, maar de door Villarreal begeerde middenvelder was zondag doorslaggevend in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Door een doelpunt van De Guzman werd in eigen huis van Espanyol gewonnen. Het fikse miljoenenproject van Málaga kreeg op de eerste speeldag meteen een tik te verwerken. Het team van Ruud van Nistelrooij en Joris Mathijsen kon een nipte nederlaag in de streekderby tegen Sevilla niet voorkomen.

/

Real Mallorca - Espanyol 1-0
In het Iberostar Estadi werd gedurende negentig minuten duidelijk dat Espanyol na het vertrek van Pablo Osvaldo een doelpuntenmaker ontbeert. Het team van Mauricio Pochettino stelde in offensief opzicht teleur. Alleen Joan Verdú, die opvallend genoeg het alternatief van Villarreal voor De Guzman is, wist zich zo nu en dan aan de sportieve malaise van los Periquitos te onttrekken.

Espanyol startte sterk aan het tweede bedrijf, maar na ruim een uur spelen namen de eilandbewoners de leiding. Na goed combinatievoetbal werd de inzet van De Guzman van richting veranderd en was Cristian Álvarez geklopt: 1-0. Gianni Zuiverloon stond ook in de basis van het team van coach Michael Laudrup en deed negentig minuten mee.

/

Sevilla - Málaga 2-1
Het team van Marcelimo nam al na één minuut de leiding. Na voorbereidend werk van Jesús Navas kreeg Álvaro Negredo de ruimte om de 1-0 achter doelman Willy Caballero te knikken. Van Nistelrooij kreeg enkele minuten later een goede kans, maar zijn kopbal ging rakelings naast. In de 25e minuut verloor Joaquín de bal aan Diego Perotti en zorgde Negredo voor de 2-0. Van Nistelrooij kreeg voor rust een gele kaart voor een charge in een duel met Julien Escudé.

Sevilla was in offensief opzicht veel gevaarlijker dan Málaga, waar Van Nistelrooij gezelschap had van Salomón Rondón. Negredo kreeg diverse mogelijkheden om een derde doelpunt te maken, maar hij was óf onzorgvuldig in de afwerking of Caballero stond in de weg. Met een werkelijk schitterende vrije trap zorgde Santi Cazorla tien minuten voor tijd voor de 2-1, maar Sevilla verdedigde haar voorsprong met verve. Van Nistelrooij en Mathijsen stonden negentig minuten op het veld.