voetbalzone

Mathijssen zet vraagtekens bij schoeisel Club Brugge-spelers

Bart Kruyt21 dec 2009, 09:41
Laatst bijgewerkt: 21 dec 2009, 09:41
Advertentie

Jacky Mathijssen stookt het vuurtje voor de bekerwedstrijd tegen zijn voormalig werkgever Club Brugge alvast op. De coach van Lokeren zet vraagtekens bij het schoeisel van de manschappen van Adrie Koster en wil zelfs de nationale voetbalbond inschakelen. “Het is aan de scheidsrechterscommissie om de knoop door te hakken”, zegt Mathijssen.

De spelers van Club speelden midweeks tegen Toulouse met speciale schoenen, waardoor zij meer grip hadden op het besneeuwde veld. Mathijssen twijfelt aan de legaliteit van deze schoenen. “Ik ga ervan uit dat beide teams met gelijke wapens moeten kunnen strijden om zich te kwalificeren voor de volgende ronde. De scheidsrechterscommissie moet de knoop doorhakken", zei hij in Het Laatste Nieuws.

In Brugge maakt men zich geen enkele zorgen. "Wij hebben geen enkel probleem met dat onderzoek", is de nuchtere reactie van directeur Luc Devroe. "Onze schoenen zijn perfect in orde. Wij kennen de reglementen en onze materiaalman kent zijn vak. Vorige woensdag zijn de schoenen ook gecontroleerd door de UEFA en er was geen enkel probleem." Club en Lokeren treffen elkaar woensdagavond.

Bezig met laden …