voetbalzone

Matic keert voor fors bedrag terug op Stamford Bridge

Erik van Dam15 jan 2014, 16:59
Laatst bijgewerkt: 15 jan 2014, 16:59
Advertentie

Nemanja Matic gaat opnieuw aan de slag bij Chelsea. Benfica bevestigt woensdag via de officiële kanalen dat de 25-jarige middenvelder verkocht is aan de Engelse topclub. Met de overstap van Matic is een transfersom gemoeid van 25 miljoen euro. Benfica maakt daarmee een fikse winst op de Serviër: halverwege het seizoen 2010/11 verkocht de club David Luiz voor 25 miljoen euro aan Chelsea en een half jaar later kreeg het Matic gratis erbij.

voetbalzone

In het seizoen 2009/10 versterkte Chelsea zich ook al met Matic, die toen werd opgehaald bij MFK Kosice in Slowakije. De middenvelder had destijds flinke concurrentie op Stamford Bridge en werd uitgeleend aan Vitesse, waar hij zich uitstekend staande hield. Na een seizoen vervolgde hij zijn loopbaan bij Benfica, dat in januari 2011 dus al zeker was van zijn komst.

Nu, tweeënhalf jaar later, verkoopt men Matic voor 25 miljoen euro terug aan the Blues. De Engelsen hebben zijn contract tot medio 2018 voor de absolute hoofdprijs af moeten kopen, maar José Mourinho stond erop dat hij Matic vanaf januari tot zijn beschikking kreeg. Met hem erbij hoopt de trainer een sterker collectief te hebben in de titeljacht. Matic gaat bij Chelsea met rugnummer 21 spelen: mogelijk kan hij aankomend weekend tegen Manchester United debuteren.

Bezig met laden …