voetbalzone

Matic krijgt daags na wereldgoal contract met clausule van 45 miljoen

Daniel Cabot Kerkdijk14 jan 2013, 17:15
Laatst bijgewerkt: 14 jan 2013, 17:15
Advertentie

Nemanja Matic kan zijn geluk even niet op. Zondag scoorde de middenvelder op schitterende wijze in O Clássico tegen FC Porto (2-2) en maandagavond heeft hij zijn tot 2015 doorlopende contract met drie jaar verlengd. De nieuwe gelimiteerde transfersom van de Serviër bedraagt nu 45 miljoen euro.

/

“Ik ben erg blij. Het is erg belangrijk om te weten dat Benfica vertrouwen in mij heeft”, zegt de 24-jarige Matic tegen Benfica TV. “Ik ben stap voor stap beter geworden en ik ben in staat om nog elke wedstrijd beter te worden.” Trainer Jorge Jesus omschrijft de linkspoot als een ‘echte teamspeler’. “Hij werkt elke dag erg hard en hij doet zijn best om het team beter te laten spelen.”

Matic werd in de zomer van 2011 voor vijf miljoen euro overgenomen van Chelsea. In Londen kreeg de linkspoot geen kans en dus werd hij in het seizoen 2010/11 verhuurd aan Vitesse. In de Eredivisie kwam de vijfvoudig international tot 27 wedstrijden en twee doelpunten. Bij Benfica is Matic dit seizoen ontpopt tot een volwaardige basisspeler.

Bekijk hier het doelpunt van Matic tegen FC Porto:

Bezig met laden …