voetbalzone

Matic mag terugkomen: ‘Hij weet hoe het werkt, hij moet me bellen’

Erik van Dam22 mei 2013, 08:17
Laatst bijgewerkt: 22 mei 2013, 08:17
Advertentie

Nemanja Matic heeft een sterk seizoen achter de rug bij Benfica, maar sluit desondanks niet aan bij de Servische nationale ploeg. Die speelt over twee weken voor de WK-kwalificatie tegen België, maar zonder Matic. Het is niet zo dat bondscoach Sinisa Mihajlovic hem niet goed genoeg vindt, maar het is wachten op een telefoontje van Matic zelf die aangeeft weer interlands te willen spelen.

/

De 24-jarige middenvelder, die twee jaar geleden door Chelsea werd verkocht aan Benfica, trok zich vorig jaar terug bij Servië omdat Mihajlovic hem niet opstelde. Matic was daar gepikeerd over en speelde vervolgens geen interlands meer. Dat is nu al elf maanden geleden en in Servië vraagt men zich af of de bondscoach en de middenvelder het nog eens goed gaan maken. Mihajlovic zegt dat hij dat best wil, maar dat de bal niet bij hem ligt.

“Er is wat mij betreft niets veranderd, hij weet hoe het werkt; hij moet me bellen”, geeft de oud-prof aan in de Servische media. “In het belang van het team zijn er regels die voor iedereen gelden, ongeacht de naam, en die regels horen gerespecteerd te worden. Matic verliet ons vrijwillig, zei dat hij niet meer wilde spelen voor Servië. Als hij terug wil komen, moet hij me bellen en dat aangeven. Is dat nou zo moeilijk? Ik hoef geen excuses, ik wil alleen weten hoe hij er tegenaan kijkt.”

Bezig met laden …