RC Celta de Vigo v Atletico de Madrid  - La Liga EA SportsGetty Images

Matig Atlético Madrid pakt dankzij late goal Julián Álvarez toch nog drie punten

Sam Vreeswijk26 sep 2024, 23:16
Laatst bijgewerkt: 26 sep 2024, 23:16

Atlético Madrid heeft donderdagavond een moeizame overwinning geboekt op bezoek bij Celta de Vigo. Door een doelpunt van Julián Álvarez vlak voor tijd werd het 0-1. Door de zege staat de ploeg van trainer Diego Simeone voorlopig derde in LaLiga. Celta bezet plek tien.

Aan de kant van Celta begon voormalig FC Utrecht-spits Anastasios Douvikas op de bank. Bij Atlético stond er wél iemand in de basis met een verleden in de Eredivisie: Alexander Sørloth. De voormalig speler van FC Groningen vormde de voorhoede met Antoine Griezmann.

De eerste helft werd niet bepaald gekenmerkt door veel kansen. Williot Swedberg en Iago Aspas zorgden voor wat gevaar voor de thuisploeg, maar beiden misten het doel ruim.

Het gevaarlijkste moment van Atlético was een lage voorzet van Griezmann richting Sørloth, maar die kon worden onderschept door doelman Vicente Guaita. Atlético kwam uiteindelijk tot geen enkel schot in het eerste bedrijf.

Vlak voor rust diende de grootste kans van de eerste helft zich nog aan. Aspas probeerde het vanaf ruim zestien meter, maar in de uiterste hoek wist Jan Oblak redding te brengen.

Na een uur spelen bracht Oblak opnieuw goed redding, deze keer op een kopbal van Borja Iglesias. Via Rodrigo Riquelme kreeg Atlético tien minuten voor tijd ook een eerste goede kans, maar Guaita keerde zijn inzet.

De wedstrijd leek af te stevenen op een 0-0 gelijkspel, maar vlak voor tijd werd er toch nog gescoord. De ingevallen Álvarez tikte bij de tweede paal een voorzet van Griezmann binnen: 0-1. Zo pakte Atlético toch nog de drie punten.