Mats-HummelsGetty Images

Mats Hummels 'enkele details' verwijderd van eenjarig contract bij nieuwe club

Jonathan van Haaster03 sep 2024, 22:46
Laatst bijgewerkt: 03 sep 2024, 22:46
Advertentie

Mats Hummels staat op het punt zich te verbinden aan AS Roma. Transfermarktexpert Gianluca Di Marzio meldt dat Roma ‘heel dicht bij’ de komst van de ervaren Duitser is. De partijen werken aan de laatste details.

Hummels is sinds deze zomer transfervrij na zijn vertrek bij Borussia Dortmund. De 35-jarige routinier werd de voorbije maanden gelinkt aan meerdere clubs, waaronder PSV, maar lijkt te gaan kiezen voor een avontuur in de Serie A.

Roma heeft de afgelopen uren doorgepakt en daar is Hummels gevoelig voor gebleken. De onderhandelingen bevinden zich in een vergevorderd stadium. Als alles volgens plan verloopt, verbindt Hummels zich voor een seizoen aan i Giallorossi.

Roma is het seizoen vrij dramatisch begonnen met twee punten uit drie duels. Na het 0-0 gelijkspel bij Cagliari en de 1-2 nederlaag tegen Empoli volgde afgelopen weekend wel een hoopgevend resultaat, in Turijn tegen Juventus: 0-0.

Trainer Daniele De Rossi wil graag meer ervaring aan zijn ploeg toevoegen en ziet in Hummels een ideale versterking. Zijn aanstaande komst kan niet los worden gezien van het vertrek van Chris Smalling (34) naar het Saudische Al-Fayha.

Eerder in de transferwindow stond Roma op het punt zich te versterken met Kevin Danso. De Oostenrijks international kwam echter niet door de medische keuring en keerde terug bij RC Lens. Roma schakelde daarop door naar de transfervrije Mario Hermoso.

Roma versterkte zich eerder deze transferperiode, al dan niet op huurbasis, met Artem Dovbyk, Enzo Le Fée, Matías Soulé, Mathew Ryan, Samuel Dahl, Angeliño, Manu Koné, Alexis Saelemaekers en Saud Abdulhamid.

Bezig met laden …