Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mats Hummels haalt op X uit richting Engeland en vergaart 120 duizend likes

Laatste update:

Topspelers, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, X of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen van de voetbalwereld. In deze editie van VZ Social aandacht voor Mats Hummels, die op X uithaalt naar de Engelse voetbalwereld.

Afgelopen week vielen de beslissingen in de kwartfinales van de Europese clubtoernooien. Voor de Premier League-ploegen verliepen die duels maar weinig succesvol.

Manchester City werd na strafschoppen uit de Champions League geknikkerd door Real Madrid, Arsenal delfde in het miljardenbal het onderspit tegen Bayern München, Bayer Leverkusen bleek in de Europa League te sterk voor West Ham United en Liverpool ging in datzelfde toernooi verrassend onderuit tegen Atalanta.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De enige Engelse ploeg die níét werd uitgeschakeld, is Aston Villa. Het team van Unai Emery kegelde Lille OSC uit de Conference League en maakt zo nog altijd kans op de eindzege in het derde UEFA-clubtoernooi.

Duitsland, daarentegen, is na deze week met nog drie teams actief in Europa: Bayern en Borussia Dortmund strijden om een finaleplek in de Champions League, terwijl Leverkusen nog altijd kans maakt op de Europa League-trofee.

Daarnaast werd deze week duidelijk dat de Bundesliga volgend seizoen zo goed als zeker recht heeft op een vijfde ticket voor de Champions League, ten koste van de Premier League. Door de afgelopen week vergaarde coëfficiënten kan de Duitse competitie bijna onmogelijk worden ingehaald door de Engelse.

Reden genoeg voor Hummels om zijn gram te halen op X. "Goed geoogst deze week, mijn mede-boeren", schrijft de Duitse verdediger van Dortmund op het sociale media-platform. Hummels doelt daarmee gekscherend op het verwijt dat de Bundesliga een 'farmer's league' zou zijn, een term die vaak vanuit Engeland richting Duitsland wordt geslingerd. Veel mensen lijken de boodschap van Hummels te waarderen, daar zijn post inmiddels ruim 127 duizend likes heeft vergaard.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb al een paar keer gelezen dat dit land of dat land een vijfde (zelfs zesde) ticket kan krijgen. Waar komt dit door? Is volledig aan me voorbij gegaan.

20 april 2024 om 12:14

Volgend jaar word de opzet compleet anders van de CL. Geen poules van 4 clubs meer.

20 april 2024 om 15:19

Ja dat weet ik. Frankrijk krijgt er ook een ticket bij. Maar dat andere lander er ook een ticket bij krijgen is me ontgaan?

Haha is toch prachtig. Uefa 5e CL ticket ingevoerd, hoogstwaarschijnlijk op de hoop met een extra Engelse en Spaanse club. Krijgen ze Italianen en Duitsers.

20 april 2024 om 08:50

Over 10 jaar doen er nog maar clubs uit 5 landen mee aan de CL. Het voetbal in alle andere landen speelt zich dan af in de marge. We kijken 8x per jaar naar Real - Barca en alle charme is wel zo'n beetje verdwenen.

20 april 2024 om 09:01

10 jaar? Heb je de nieuwe opzet van de CL van komend seizoen al gezien? Dat is al 1 grote grap met één enorme poule met voornamelijk clubs uit toplanden. De paar clubs uit de kleinere landen bungelen wat onderaan in die enorme poule. Vervolgens vliegen zij er in de winter uit en gaan de topclubs na de winter in de KO weer tegen elkaar voetballen.

20 april 2024 om 09:11

Ben ik het volledig mee eens. Toch vind ik het wel mooi om te zien dat de UEFA die extra Engelse 'populaire' club er niet in heeft. Niet alles is overigens fout van de Uefa. De Conference League heeft de kwaliteit van de Europa League aanzienlijk verhoogd en in de Conference League hebben kleinere clubs (lees: top 10 - 20 Europa landen) eindelijk een Europees podium.

20 april 2024 om 09:35

Als je de wedstrijden in de cl van dit jaar bekijkt in de laatste rondes dan is dat toch ook om te genieten? Liever een Man City tegen Real dan bijvoorbeeld Salzburg of iets waarbij je de uitslag al kan invullen.

20 april 2024 om 09:58

Dat is ook zo. Alleen tot de kerst gaat het nu natuurlijk al helemaal nergens meer over. In zo een mega-poule gaan de grotere clubs natuurlijk al helemaal met zekerheid door. Dus kan je gewoon wachten tot de KO-fase. Ook al is dat nu eigenlijk in veel pouletjes ook al het geval. Maar zo een poule als BVB, Milan, PSG, Newcastle maakte het iig nog een beetje boeiend. Of aan elkaar gewaagde nummers 2 als Lens, PSV en Sevilla

20 april 2024 om 10:01

Die opzet is juist best eerlijk. Ook krijgen kleinere clubs extra inkomsten. Normaal als je uit pot 4 komt als kleiner team heb je amper een kans. Nu krijg je 2 teams uit iedere pot. Komende jaren gaat het Europese voetbal juist vooruit. De CL kan je nu elk jaar 6/7 teams van de 8 invullen. Nu is het rekenen in een grote poule een stuk moeilijker.

20 april 2024 om 10:14

We hebben de laatste 3 jaar Real-Man City gehad en volgens mij heeft dat niemand verveelt haha. Juist de achtste finales dit jaar vonden mensen juist erg saai omdat de loting geen grote clubs aan elkaar had gekoppeld. De kwartfinale daarentegen was het tegenovergestelde en had juist alleen maar leuke potten.

20 april 2024 om 11:46

Achtste finale was prima dit jaar. Leipzig vs Real, Bayern vs Lazio, Arsenal vs Porto, PSV vs Dortmund, Atletico vs Inter, Barca vs Napoli waren allemaal spannende potten tot de laatste fase van de wedstrijd. Alleen City vs Kopenhagen was geen ruk aan en ook PSG vs Sociedad was al snel beslist.

20 april 2024 om 12:51

@sergioramos: vond je dat echt smullen? Elk jaar naar dezelfde 8 clubs kijken in de laatste rondes? De Champions League is oersaai vergeleken met de Europa League en Conference League als je het mij vraagt

20 april 2024 om 13:12

Madmarcel, Kijk je liever elk jaar naar Real-City of liever elk jaar naar Real tegen Kopenhagen/salzburg/porto etc?

20 april 2024 om 14:04

Arsenal890, persoonlijk kijk ik eigenlijk geen CL meer, tenzij PSV speelt. Entertainment waarde ligt op de gemiddelde 'topwedstrijd' vele malen hoger in de Conference League en Europa League dan in de CL. Het zijn vaak juist de 'kleintjes' waar de CL zich mee onderscheidt.

20 april 2024 om 19:28

@arsenal890: optie 2

20 april 2024 om 11:44

Haha inderdaad hoe mooi is dat.

Ik mis wel echt die tijd dat je twee poulfases speelde in de Champions League. Kwam je de eerste poule door dan wachten je daarna nog een sterkere poule voordat er knockout fases werden gespeeld. Wat mij betreft was dat de mooiste tijd van de Champions League.

20 april 2024 om 09:25

De mooiste tijd was gewoon dat alleen de landskampioenen mee deden aan dat toernooi. De charme is verloren gegaan sinds er 3 of 4 en nu zelfs 5 clubs mee mogen doen uit 1 competitie.

20 april 2024 om 09:53

Ja maar toen heette het nog geen championsleague maar Europacup 1..

20 april 2024 om 10:23

Maar was wel de mooiste tijd. Direct knock-out en geen geplaatste ploegen. Top

20 april 2024 om 10:59

Dat zou hedendaags een verschrikking zijn met altijd dezelfde teams in de halve finales. Of in ieder geval altijd de landskampioen uit de top 5 competities in de halve finale.

Vroeger was dat concept leuk omdat de financiele verschillen tussen clubs nog kleiner was. Al had je toen ook vaak dezelfde winnaar achter elkaar en werden de kleinere teams regelmatig ook keihard ingemaakt

20 april 2024 om 11:48

Vroeger waren de ploegen uit de kleine landen ook veel sterker dan nu: Ajax, Dynamo Kiev, Panathinaikos, Rode Ster, Steaua Boekarest hadden allemaal geweldige elftallen. Tegenwoordig is het verschil in geld zo groot dat een degradatiekandidaat in Engeland al meer te besteden heeft.

20 april 2024 om 12:41

Maar je kon ook direct in de eerste ronde een Italiaanse kampioen tegen de Spaanse hebben en zo een topper iig direct weg was.
Gebeurde toen bij Napoli Real 1987/1988
Voor een psv ook wel erg gunstig los van dat zij ook ijzersterk waren

20 april 2024 om 10:17

Dat klinkt inderdaad wel heel mooi

20 april 2024 om 10:30

Inderdaad. Vooral dat seizoen van Ajax in 2002/2003 waarin ze in de 2e groepsfase in een poule kwamen met Valencia, AS Roma en Arsenal. Die opzet blijft het leukst.

Het is ergens grappig dat een professionele voetballer zich bezighoudt met iets wat voornamelijk wordt gezegd door Twitter-trolls. Als ik zo rijk en succesvol zou zijn, dan zou ik niet eens weten dat ze bestaan, maar ze blijken toch zulke grote ego's te hebben dat ze ook daarvan op de hoogte zijn, omdat het technisch gezien kritiek is, en dat kunnen voetballers altijd zo goed hebben ofc.

20 april 2024 om 10:37

Net mensen hè, raar fenomeen?

20 april 2024 om 13:32

Zou een echte professional zoals Arjan Robben dit hebben gezegd? Zoals je verschillende type mensen hebt zie je in de voetballerij ook verschillende persoonlijkheden. Toch vind ik dat je iets van gedrag mag vinden. Ik ben het met Theroscoe eens en zo zijn er genoeg profs die niet meegaan met de social media memes.

22 april 2024 om 09:18

Tsjah, Robben was ook wel bezig met randzaken en zure reacties als iets hem niet naar het zin was. Weliswaar niet op social media maar dat was dan ook weer een iets andere tijd dan nu.

20 april 2024 om 15:32

@TheRoscoe

Ik denk niet dat dit met ego te maken heeft, maar meer dat wij gewoon makkelijk praten hebben. In de werkelijkheid als ook maar een onbekend persoon/klant naar ons toekomt en ons belachelijk maakt, dan zullen wij daar al op reageren. Dat heeft eerder met een respectloze houding te maken dan dat onze ego groot zou zijn.

Bij voetballers zijn dit duizenden tot miljoenen mensen op straat die je uitlokken, die ook nog eens weten waar ze je online kunnen vinden en je natuurlijk tijdens je werk ook van alles toeschreeuwen.

Ik zou om deze reden totaal niet beroemd willen zijn. Niet door mijn 'grote ego' maar omdat mensen gewoon debiel gedragen naar beroemdheden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren