Borussia Dortmund v Real Madrid CF - UEFA Champions League Final 2023/24Getty Images

Mats Hummels kan onmiddellijk contract tekenen in LaLiga

Jan Hoeksema24 aug 2024, 11:20
Laatst bijgewerkt: 24 aug 2024, 11:20
Advertentie

Mats Hummels kan zijn carrière vervolgen in Spanje. De geroutinieerde centrumverdediger heeft een aanbieding op zak van Real Sociedad en die club lijkt dan ook de beste papieren te hebben om Hummels in te lijven.

Fabrizio Romano schrijft namelijk dat de nummer zes van het afgelopen LaLiga-seizoen 'vooruitgang boekt in de gesprekken' met de 35-jarige Duitser. Hummels zou het nummer één doelwit voor de positie in het hart van het centrum zijn.

Daarmee kan Sociedad competitiegenoot RCD Mallorca en Brighton & Hove Albion aftroeven. Volgens Florian Plettenberg van de Duitse tak van Sky Sport zijn ook die ploegen namelijk in de race om de handtekening van Hummels.

De 78-voudig international van Duitsland is sinds deze zomer transfervrij. Na vijf jaar eindigde Hummels' tweede termijn bij Borussia Dortmund met de verloren Champions League-finale tegen Real Madrid (0-2).

Naar verluidt lag een meningsverschil ten grondslag aan de scheiding tussen de mandekker en zijn werkgever. Hummels zou zich negatief hebben uitgelaten over de inmiddels vertrokken hoofdtrainer Edin Terzic, wat tot onvrede leidde bij de clubleiding van BVB.

Sinds zijn vertrek uit het Signal Iduna Park werd Hummels aan tal van clubs gelinkt. Met name Italië leek lange tijd de volgende bestemming van de WK-winnaar te worden, met clubs als Juventus, AC Milan en Bologna die volgens buitenlandse media op het vinkentouw zaten.

Niks blijkt minder waar nu Hummels op weg is naar Spanje, waar naar verluidt een eenjarig contract voor hem klaarligt. Bij Sociedad kan hij teamgenoot worden van onder meer Sheraldo Becker.

Bezig met laden …