voetbalzone

Mats Seuntjens tekent verrassend 120 km verderop bij concurrent in Eredivisie

Jeroen van Poppel19 dec 2022, 21:02
Laatst bijgewerkt: 19 dec 2022, 21:02
Advertentie

Mats Seuntjens vervolgt zijn loopbaan verrassend bij RKC Waalwijk. De dertigjarige aanvallende middenvelder vertrok maandag bij Fortuna Sittard en tekent dezelfde dag 120 kilometer verderop in het Mandemakers Stadion. Seuntjens is tot het eind van het seizoen vastgelegd.

Voor RKC was Seuntjens, die aanvoerder was van Fortuna, een buitenkansje. "Mede door een aantal blessures binnen de selectie zijn we ons de afgelopen weken gaan oriënteren op aanvallende versterking", zegt algemeen directeur Frank van Mosselveld. "We zijn verheugd dat Mats voor ons gekozen heeft op basis van onze visie op het voetballen én hoe wij binnen RKC Waalwijk werken. Mats heeft specifieke kwaliteiten, kan op meerdere posities uit de voeten en is bovenal direct inzetbaar."

Het is niet helemaal duidelijk waarom het contract van Seuntjens bij Fortuna werd ontbonden. Volgens de nummer 10 zelf ging dat 'in goed overleg'. "Er waren pieken en dalen, maar ik kijk met een tevreden gevoel terug op de afgelopen tweeënhalf jaar", liet hij weten in een reactie op de clubsite. "We haalden bijna play-offs voor Europees voetbal en we speelden een memorabele wedstrijd tegen NEC in het afgelopen seizoen. Het zijn prachtige herinneringen die we samen hebben mogen meemaken. Daar wil ik iedereen voor bedanken."

Volgens technisch manager Sjoerd Ars was er geen goede chemie meer. "Mats is ruim twee seizoenen enorm belangrijk geweest voor ons. In de laatste weken kwamen we echter tot de conclusie dat de chemie tussen beide was uitgewerkt. We hebben daarom de afgelopen periode meermaals met elkaar gesproken en zien dit als beste oplossing voor beide partijen. Hiermee creëren wij financiële ruimte voor versterkingen en heeft Mats de mogelijkheid zijn carrière elders vorm te geven."

Seuntjens speelde in de jeugdopleiding van NAC Breda, om via AZ en het Turkse Gençlerbirligi in 2020 bij Fortuna terecht te komen. De aanvallend ingestelde middenvelder speelde sindsdien 79 officiële wedstrijden in alle competities. Daarin was hij zestien keer trefzeker en fungeerde hij twaalf keer als aangever. In Waalwijk komt Seuntjens terecht bij de huidig nummer tien van de Eredivisie, terwijl Fortuna momenteel twaalfde staat. De middenvelder sluit per direct aan bij de selectie van RKC en gaat binnenkort mee naar Portugal voor het trainingskamp van de club.

Bezig met laden …