voetbalzone

Mats Wieffer is heel duidelijk op Open Dag als AC Milan ter sprake komt

Rian Rosendaal16 jul 2023, 14:58
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2023, 14:58
Advertentie

Dat Mats Wieffer een geslaagd eerste seizoen bij Feyenoord achter de rug heeft, is ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. De middenvelder werd in de Italiaanse media zelfs al in verband gebracht met AC Milan. Wieffer wil echter niets weten van een voortijdig vertrek bij de kampioen uit Rotterdam, zo wordt duidelijk op de traditionele Open Dag van Feyenoord.

"Dat is natuurlijk heel mooi om te horen dat zulke clubs geïnteresseerd zijn'', doelt Wieffer in gesprek met Radio Rijnmond op de vermeende interesse van AC Milan. "Ik heb gewoon het gevoel voor mezelf dat ik sowieso nog een jaar bij Feyenoord wil blijven. Dat is het beste voor mezelf. We gaan zien wat er allemaal gaat gebeuren. Ik heb het heel erg naar mijn zin bij Feyenoord." Wieffer zet zijn woorden even later kracht bij in gesprek met ESPN. "Nee, eigenlijk totaal niet", antwoordt Wieffer op de vraag van verslaggever Aletha Leidelmeijer of hij bezig is met de interesse vanuit Milaan. "Ik wil gewoon graag Champions League spelen."

Het streelt Wieffer wel dat clubs van het formaat AC Milan hem volgen. In een jaar tijd is hij van speler van Excelsior uitgegroeid tot een vaste waarde bij Feyenoord en international van Oranje. "Het voelt natuurlijk wel lekker, dan weet je in ieder geval dat je goed bezig bent en dat er naar je gekeken wordt", zo klinkt het bij Radio Rijnmond. "Je kan zeggen dat het niet lekker is, maar uiteindelijk is dat wel zo. Het streelt wel een beetje je ego." Voorlopig ligt de focus op Feyenoord, waar de concurrentie is toegenomen met de komst van Ramiz Zerrouki en Thomas van den Belt.

Geen angst voor concurrentie
"Dat vind ik eigenlijk wel lekker", is Wieffer niet bang voor de concurrentiestrijd in Rotterdam-Zuid. "Als ik niet goed speel, moet er druk zijn zodat er iemand anders kan invallen. Je moet het gevoel hebben dat je op de bank kan belanden. Ik heb daar geen moeite mee. Als ik slecht speel en op de bank zit, dan moet ik zelf zorgen dat ik beter ga spelen", aldus de pas 23-jarige middenvelder, die zijn eerste jaar bij Feyenoord afsloot met 37 optredens in alle competities.

Bezig met laden …