voetbalzone

Matthäus gaat bij Racing Club nieuw avontuur aan

Daniel Cabot Kerkdijk25 okt 2009, 06:41
Laatst bijgewerkt: 25 okt 2009, 06:41
Advertentie

Lothar Matthäus is de nieuwe hoofdtrainer van Racing Club de Avellaneda. Na afloop van de wedstrijd tegen Lanús (1-1) maakte voorzitter Rodolfo Molina de komst van de Duitser officieel. Matthäus arriveert woensdag in Argentinië, en zal gedurende zijn verblijf bij de laagvlieger worden geassisteert door de huidige trainer Juan Barbas.

/

De afgelopen dagen deed de belangstelling voor de voormalig wereldkampioen al de ronde. "Voor een club als Racing is de contractering van Matthäus zeer belangrijk", vertelde Molina op een persconferentie. "Niet alleen brengt hij een schat aan ervaring mee, ook willen we onder zijn leiding wederom een rol van belang gaan spelen."

Matthäus gaat voor Argentijnse begrippen een riant salaris verdienen bij de nummer negentien van het Torneo Apertura, het eerste deel van de Argentijnse competitie. Een samenwerking voor een jaar levert de 48-jarige Duitser een bedrag van zeven ton op. José Pekerman, Héctor Cúper en Carlos Ischia golden volgens lokale media als alternatieven voor Matthäus.

Het is zeker niet de eerste maal dat Matthäus een avontuur aangaat. De voormalig middenvelder was eerder met wisselend succes werkzaam bij clubs als Partizan Belgrado, Red Bull Salzburg, Atlético Paranaense en Maccabi Netanya. Daarnaast was hij ook actief als bondscoach van Hongarije.

Bezig met laden …