voetbalzone

Matthäus laat 'model-clausule' voor vriendin in contract opnemen

Bart Kruyt26 okt 2009, 11:49
Laatst bijgewerkt: 26 okt 2009, 11:49
Advertentie

Lothar Matthäus werd afgelopen weekend door voorzitter Rodolfo Molina gepresenteerd als nieuwe trainer van Racing Club de Avellaneda, maar de deal blijkt nog niet helemaal afgerond te zijn. De Duitser gaat enkel bij de Argentijnse club aan het werk als zijn ruim twintig jaar jongere vriendin aan het werk kan gaan als model.

/

De Duitse recordinternational (48) wil niet naar Zuid-Amerika verhuizen wanneer zijn partner Liliana (21) geen baan als model kan krijgen in Argentinië. “Ik moet daarom eerst met haar praten, want zij gaat alleen mee als ze daar een baan als model kan krijgen", zei de coach. Verder lijkt niets een overgang in de weg te staan. "Het contract staat voor tachtig procent vast, we moeten nog een paar punten bespreken."

Matthäus gaat voor Argentijnse begrippen een riant salaris verdienen bij de nummer negentien van het Torneo Apertura, het eerste deel van de Argentijnse competitie. Een samenwerking voor een jaar levert de Duitser een bedrag van zeven ton op. José Pekerman, Héctor Cúper en Carlos Ischia golden als alternatieven voor Matthäus.

Het is zeker niet de eerste maal dat de voormalig middenvelder een avontuur aangaat. Matthäus was eerder met wisselend succes werkzaam bij clubs als Partizan Belgrado, Red Bull Salzburg, Atlético Paranaense en Maccabi Netanya. Daarnaast was hij ook actief als bondscoach van Hongarije.

Bezig met laden …