voetbalzone

Matthäus: 'Spelers leken te zijn vergeten dat we tegen Wales speelden'

Bart Kruyt09 okt 2010, 13:07
Laatst bijgewerkt: 09 okt 2010, 13:07
Advertentie

Na avonturen in Oostenrijk, Servië, Brazilië en Israël stond voor Lothar Matthäus vrijdag de eerste wedstrijd van zijn volgende trainersklus op het programma. De 49-jarige oefenmeester debuteerde als bondscoach van Bulgarije met een 1-0 overwinning op Wales, dankzij een doelpunt van Ivelin Popov. Matthäus volgde op 21 september Stanimir Stoilov op en werd daarmee de eerste buitenlandse bondscoach voor de Bulgaren sinds 1966.

Matthäus laat tegenover persbureau Reuters weten tevreden te zijn met het resultaat, maar de eerste helft zinde hem maar niets. “De spelers leken te zijn vergeten dat we het opnamen tegen Wales; een ploeg die ten koste van alles op zoek gaat naar een overwinning. Na de pauze waren wij het betere team. Onze tweede helft was een indicatie hoe we kunnen spelen en ik denk dat de overwinning terecht was.”

Dankzij de overwinning staat Bulgarije op de derde plaats in Groep G. Daarmee moet het Montenegro en Engeland voor zich dulden, terwijl naast Wales ook Zwitserland in dezelfde groep acteert. De volgende afspraak van de Bulgaren staat geschreven op 26 maart, wanneer Zwitserland op bezoek komt.

Bezig met laden …