voetbalzone

Matusiwa verlaat FC Den Bosch en volgt Van Dessel naar Cyprus

Erik van Dam30 jun 2010, 16:23
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2010, 16:23
Advertentie

Diangi Matusiwa zet zijn loopbaan voort op Cyprus. De 24-jarige aanvaller verlaat na twee seizoenen transfervrij de gelederen van FC Den Bosch en heeft een contract getekend bij APOP Kinyras Peyias. Die club trok eerder al Kevin van Dessel aan van VVV-Venlo. Met het vertrek van Matusiwa zijn de Bosschenaren twee trefzekere spitsen definitief kwijt.

Fabio Caracciolo was in de voorbije jaargang al goed voor negentien doelpunten, maar koos voor een overstap naar Fortuna Sittard. Matusiwa, die vijftien treffers verzorgde, liet onlangs al optekenen dat hij hoopte op een buitenlandse vereniging. Met APOP is die er nu gekomen, zo meldt het Brabants Dagblad woensdag.

Sjors Verdellen en Sjoerd Ars maken mogelijk ook de overstap naar de Cypriotische competitie. Het duo wil hun loopbanen graag vervolgen in het buitenland. Wat Ars betreft heeft zijn huidige werkgever, RBC, al een akkoord met APOP bereikt over de transfersom. Alleen Ars zelf moet het nog eens worden met de Cypriotische bekerwinnaar van 2009.

Bezig met laden …