voetbalzone

Matuzalem moet miljoenen betalen aan Shakhtar

19 mei 2009, 21:25
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2009, 21:25
Advertentie
De Braziliaanse voetballer Matuzalem en het Spaanse Real Zaragoza zullen hun bankrekening flink zien slinken. Het internationale sporttribunaal CAS heeft dinsdag besloten dat de twee partijen samen twaalf miljoen euro moeten overmaken aan het Oekraïense Shakhtar Donetsk. Het sporttribunaal acht contractbreuk bewezen.



Matuzalem tekende vijf jaar geleden een vijfjarig contract bij Shakthar, maar diende slechts drie seizoenen uit. De Braziliaan vertrok naar Real Zaragoza, dat op de officiële website bekend maakte dat het de aanvaller voor een bedrag van twaalf miljoen euro had overgenomen. Shakhtar was hier echter helemaal niet akkoord mee gegaan.

De club uit Oekraïne had een bod van Zaragoza zelfs resoluut afgeslagen en reageerde daarom verrast toen de Spanjaarden Matuzalem alsnog presenteerden als nieuwe aanwinst. Shakhtar stapte naar de wereldvoetbalbond FIFA en eiste een bedrag van 25 miljoen euro, de afkoopsom die in het contract van Matuzalem was opgenomen. De FIFA stelde een compensatie van zeven miljoen euro voor, maar daarmee gingen zowel de clubs als de voetballer niet akkoord.

Shakhtar besloot daarom naar het CAS te stappen en zij deed dinsdag uitspraak. Volgens het sporttribunaal heeft Shakhtar recht op twaalf miljoen euro, een bedrag dat door Matuzalem en Zaragoza betaald moet worden. De Braziliaan speelt inmiddels op huurbasis voor Lazio en zal naar alle waarschijnlijkheid in beroep gaan tegen de straf.
Bezig met laden …