voetbalzone

Maurice Steijn krijgt negatieve signalen van KNVB over Ajax-spelers

Mart van Mourik23 jul 2023, 19:47
Laatst bijgewerkt: 23 jul 2023, 19:47
Advertentie

Maurice Steijn is de Ajax-selectie keihard aan het trainen op fitheid, zo laat hij weten in gesprek met De Telegraaf. De trainer van de Amsterdammers laat weten volop tijd te investeren in conditietraining, niet in de laatste plaats omdat hij onlangs van de KNVB ‘signalen’ heeft gehad dat spelers van Feyenoord bij het Nederlands elftal veel fitter waren dan die van Ajax.

Sinds de komst van Steijn bij Ajax heeft de selectie hard moeten werken op de trainingen. De trainer vindt fitheid cruciaal en laat weten dat hij pas aan de kwaliteiten gaat werken zodra zijn groep fit is. “Ik merk dat de spelers fit zijn. Ik vind wel dat wij er goed op staan. We trainen ook hard. Vrijdag hebben we even gas terug genomen, maar alle andere dagen is er twee keer getraind. Dan lopen de spelers twaalf, dertien, veertien kilometer per dag.”

“Mijn eerste vereiste is dat de groep topfit is en daarna moet de kwaliteit komen”, vervolgt Steijn. “Ik heb vanuit Zeist signalen gekregen dat de spelers van Feyenoord bij het Nederlands elftal fitter waren dan die van Ajax. Ik maak nu een topfitte selectie.” Verder steekt de trainer niet onder stoelen of banken dat hij nog lang niet tevreden is over de kwaliteiten binnen de huidige selectie. Zeker nu de kans groot is dat Mohammed Kudus, Edson Álvarez en Calvin Bassey nog gaan vertrekken vraagt de trainer bij technisch directeur Sven Mislintat om versterkingen, maar het blijkt geen makkelijke opgave om spelers aan te trekken.

“Wat je merkt, is dat het lastig is om goede aanwinsten te halen. Jongens twijfelen, omdat ze veel keuzes hebben. Financieel is het elders vaak beter. En vroeger kon Ajax spelers halen, omdat er Champions League werd gespeeld. Dat doen we nu ook niet. Maar we kunnen niet wachten tot we er spelers bij hebben en de groep kan dat ook niet. We hebben drie of vier spelers nodig om mee te doen om het kampioenschap”, besluit Steijn.

Bezig met laden …