voetbalzone

Maurice Steijn maakt zijn eerste opstelling als trainer van Ajax bekend

Noel Korteweg08 jul 2023, 12:28
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2023, 12:28
Advertentie

Maurice Steijn heeft zijn eerste opstelling als trainer van Ajax bekendgemaakt. Aanwinst Branco van den Boomen maakt zijn officieuze debuut bij de Amsterdammers in het oefenduel met FC Den Bosch. De middenvelder staat, net als onder anderen Remko Pasveer, Steven Berghuis en Davy Klaassen, in de basis.

Pasveer staat onder de lat bij Ajax, omdat Gerónimo Rulli nog ontbreekt. De ervaren sluitpost ziet de defensie voor zich bestaan uit Tristan Gooijer, Anass Salah-Eddine, Jorrel Hato en Owen Wijndal. Silvano Vos wordt op het middenveld vergezeld door Van den Boomen en Klaassen, terwijl Berghuis, Max de Waal en Mika Godts voor de dreiging in de aanval moeten zorgen.

Tweets by ZiggoSport

Op de bank zitten veelal jeugdspelers die zich in de voorbereiding moeten gaan laten zien aan Steijn, die zaterdag dus zijn officieuze debuut in de dug-out van Ajax maakt. De oefenmeester kwam over van Sparta Rotterdam en is in Amsterdam de opvolger van John Heitinga, die met Ajax overeenstemming bereikte over de beëindiging van zijn nog doorlopende contract. De oud-verdediger liet enkele weken later weten met ‘gemengde gevoelens’ te vertrekken, maar dat hij wel de intentie heeft om in een later stadium terug te keren bij Ajax.

Naast Steijn staan ook Saïd Bakkati en Hedwiges Maduro voor het eerst langs de lijn bij de Amsterdammers. Het tweetal, dat overkwam van respectievelijk ADO Den Haag en Almere City, gaat Steijn komend seizoen assisteren in de Johan Cruijff ArenA. Ajax oefent na zaterdag nog tegen Shakhtar Donetsk, RSC Anderlecht, FC Augsburg en Borussia Dortmund voordat op 12 augustus het Eredivisie-seizoen begint met een thuiswedstrijd tegen promovendus Heracles Almelo.

Opstelling Ajax: Pasveer; Gooijer, Salah-Eddine, Hato, Wijndal; Vos, Klaassen, Van den Boomen; Berghuis, De Waal, Godts

Opstelling FC Den Bosch: Roggeveen; Snel, Van Grunsven, Van den Bogert; Gyamfi, Ikehita, Zelalem, De Groot; Vicario, Kotzebue, Mulders

Bezig met laden …