voetbalzone

Maurice Steijn neemt besluit over petjes en mobiele telefoons bij Ajax

Jordi Tomasowa02 jul 2023, 17:14
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2023, 17:14
Advertentie

Maurice Steijn houdt het huisreglement van Ajax gewoon intact, zo schrijft Voetbal International. In dat reglement staan concrete gedragsregels beschreven. Zo zijn er binnen de Amsterdamse club duidelijke afspraken over het dragen van petjes en mobiele telefoons.

Ajax begon vrijdag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een dag later leidde Steijn onder toeziend oog van de media de tweede veldtraining. De oefenmeester van Ajax onthulde tegenover Voetbal International het reglement voor de eerste selectie op zijn eerste werkdag te hebben ingezien. Bij zijn vorige clubs werkte Steijn nooit met een dergelijk reglement. Ook een boetepot hanteerde hij nog nooit.

“Gewoon normaal doen. Dat was de enige regel die Steijn altijd hanteerde. En als iets niet normaal was, dan greep hij in. Volgens de trainer kan iemand een keertje te laat komen, alleen het moet niet drie keer in de week gebeuren”, schrijft VI. Steijn heeft besloten om het huisreglement van Ajax intact te houden. Zo staat er in de afspraken dat het gebruik van mobiele telefoons en dragen van petjes op de club verboden is. Daarnaast blijven de spelers verplicht om na een wedstrijd het publiek te bedanken.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen gaat Ajax op trainingskamp naar Duitsland. Daar zal het van 24 tot en met 29 juli een week trainen op het complex van Adidas. Ajax speelt op zondag 6 augustus een oefenduel met Borussia Dortmund. De andere oefentegenstanders voor Ajax richting het nieuwe seizoen zijn vooralsnog niet bekendgemaakt.

Bezig met laden …