voetbalzone

Maurice Steijn ontslagen als trainer van Ajax

Lars Capiau23 okt 2023, 18:36
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 01:56
Advertentie

Ajax heeft per direct de samenwerking met Maurice Steijn beëindigd, zo meldt de club maandagavond via de officiële kanalen. Directe aanleiding voor het ontslag van de oefenmeester is het uitblijven van sportieve resultaten. De druppel voor de clubleiding was de teleurstellende 4-3 nederlaag tegen FC Utrecht.

De laatste weken klonk de roep om het ontslag van de Hagenees steeds heftiger. De recordkampioen bungelt momenteel in de degradatiezone, op de zeventiende plek, waar het nog wel een wedstrijd tegoed heeft (tegen FC Volendam) en het de tegen RKC gestaakte wedstrijd (2-3 tussenstand) nog moet afmaken.

De formatie van Steijn wist de afgelopen acht wedstrijden geen enkele driepunter te noteren. Nog nooit wist Ajax zoveel officiële duels op rij geen overwinning te boeken. Achtereenvolgend werden wedstrijden tegen Ludogorets (0-1), Fortuna Sittard (0-0), FC Twente (3-1), Marseille (3-3), Feyenoord (0-4), AEK Athene (1-1), AZ (1-2) en dus FC Utrecht niet gewonnen. Daarnaast laat het veldspel van de Amsterdammers nog het nodige te wensen over.

Zo heeft Steijn sinds zijn aanstelling op 14 juni ruim vier maanden overleefd in de hoofdstad. Hij is niet de eerste die sneuvelde in het ongekend zware weer waarin de Amsterdammers zich verkeren. Eerder werd er een punt gezet achter de samenwerking met directeur voetbalzaken Sven Mislintat, waarna ook de voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) Pier Eringa zijn conclusies trok.

In de heuze bestuurlijke transformatie werd Michael van Praag voorgedragen als nieuwe voorzitter van de RvC, waartoe ook Leo van Wijk trad. Louis van Gaal keerde terug in de hoofdstad als adviseur van de RvC. Na Mislintat en Eringa is Steijn dus het volgende slachtoffer van de crisis bij Ajax.

Bezig met laden …