voetbalzone

Mauro Icardi laat Paris Saint-Germain achter zich voor driejarig contract

Jonathan van Haaster09 jul 2023, 18:59
Laatst bijgewerkt: 09 jul 2023, 18:59
Advertentie

Mauro Icardi is naar alle waarschijnlijkheid ook de komende seizoenen in het shirt van Galatasaray te bewonderen. Transfermarktexpert Fabrizio Romano schrijft dat de transfer van de Argentijn volgende week officieel beklonken wordt. Naar verluidt betaalt de Turkse landskampioen tien miljoen euro aan Paris Saint-Germain, waar hij nu nog tot medio 2024 onder contract staat.

PSG stalde Icardi het afgelopen seizoen al bij Galatasaray, dat veel plezier beleefde aan de spits. In 26 wedstrijden maakte Icardi liefst 23 goals, terwijl hij ook nog eens goed was voor 8 assists. Mede dankzij de hoge productiviteit van de Zuid-Amerikaan kroonde Galatasaray zich vorig seizoen tot landskampioen. Het werd al snel duidelijk dat Cim Bom er alles aan wilde doen om Icardi langer aan zich te binden. Nu zijn de clubs eruit en ligt er een driejarig contract klaar voor de aanvaller.

Icardi werd eerder deze transferzomer in verband gebracht met een overstap naar Al-Hilal en Al-Taawoun, maar hij opteert dus voor een langer verblijf in Istanbul. Galatasaray hoopt zich met Icardi in de gelederen te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. De club moet zich daarvoor nog wel zien te kwalificeren en neemt het in de tweede voorronde allereerst op tegen het Litouwse Zalgiris Vilnius of het Noord-Macedonische FC Struga. Die twee clubs nemen het op 11 en 18 juli tegen elkaar op.

Icardi maakte in 2008 de overstap naar de jeugdopleiding van Barcelona, maar tot een debuut in het eerste kwam het nooit. In 2011 volgde een transfer naar Sampdoria, waar hij zich rap ontwikkelde. Twee jaar later maakte Icardi een transfer naar Internazionale, waar hij zes jaar zou blijven. In 2020 telde Paris Saint-Germain vijftig miljoen euro neer om hem definitief over te nemen van de Milanezen, nadat hij het jaar daarvoor al op huurbasis actief was voor de Parijzenaren. Na 92 wedstrijden in Franse dienst, waarin hij goed was voor 38 goals en 10 assists, trok de inmiddels dertigjarige aanvaller vorig seizoen naar Galatasaray.

Bezig met laden …