voetbalzone

Mavinga: 'Ik dacht dat ik die jongen gedood had, vreselijk was het'

Bart Kruyt19 mei 2011, 12:05
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2011, 12:05
Advertentie

De doodschop van Chris Mavinga in het gezicht van Mehdi Carcela wierp een flinke schaduw over het titelfeest van Racing Genk. De middenvelder van Standard Luik brak zijn neus en kaak, verloor een paar tanden en moet volgende week geopereerd worden. Mavinga vierde het feestje van Genk dan ook ingetogen mee: “Het was echt niet mijn bedoeling. Ik had hem niet gezien.”

Na de trap van Mavinga in het gezicht van Carcela bleef laatstgenoemde bewegingloos op de grond liggen. “Ik vond het vreselijk en heb getwijfeld of ik nog wel verder wilde spelen”, zegt Mavinga in gesprek met Het Nieuwsblad. “Ik heb niet kunnen genieten van de viering en 's avonds kon ik maar niet in slaap vallen. Telkens zag ik dat bebloede gezicht van Carcela opnieuw voor mij. Ik dacht dat ik die jongen gedood had. Vreselijk was het.”

Mavinga is blij dat Carcela aan de beterende hand is: “Ik ga hem volgende week zeker bezoeken. Ik wil hem duidelijk maken dat dit echt niet mijn bedoeling was. Ik leef heel hard met hem mee.” Scheidsrechter Frank De Bleeckere staat nog achter zijn beslissing om Mavinga slechts geel te geven: “Het is duidelijk dat Mavinga de bal wou ontruimen, alleen was Carcela wat sneller dan hij. Net als de spelers verkeerde ik ook in shock. Ik ben dan ook opgelucht te horen dat het relatief goed gaat met Carcela."

Bezig met laden …