voetbalzone

Maximilian Wöber in ieder geval tot de winterstop uitgeschakeld

Robin Bruggeman15 dec 2017, 16:34
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2017, 16:34
Advertentie

Maximilian Wöber heeft donderdagavond beperkte schade aan de binnenband van zijn rechterknie opgelopen, zo laat Ajax vrijdagmiddag weten via de officiële kanalen. De Oostenrijker ging in het duel met Excelsior met een brancard het veld af en is vrijdag onderzocht in het ziekenhuis. Hij zal voor de winterstop in ieder geval niet meer terugkeren.

Over de precieze ernst van de blessure doen de Amsterdammers verder geen uitspraken, maar gezien de verwachtingen lijkt de kwetsuur mee te vallen. Wöber ging donderdagavond zonder dat er een tegenstander in de buurt was naar de grond en bij Ajax werd even voor het ergste gevreesd. De huidige nummer twee van de Eredivisie speelt voor de winterstop nog drie wedstrijden: uit tegen AZ en thuis tegen Willem II voor de competitie en op bezoek bij FC Twente voor de KNVB Beker.

Naast Wöber lijkt Benjamin van Leer overigens ook geruime tijd aan de kant te staan. De doelman raakte maandag tijdens de training geblesseerd en nader onderzoek heeft uitgewezen dat hij letsel aan zijn achterste kruisband heeft opgelopen. De doelman heeft een pees ingescheurd, maar hoeft niet geopereerd te worden. Kostas Lamprou zal voorlopig de taken van reservedoelman achter André Onana overnemen.

Bezig met laden …