voetbalzone

Maza en Moreno trachten Mexicaanse titel op Gold Cup te prolongeren

Bart Kruyt30 apr 2011, 10:22
Laatst bijgewerkt: 30 apr 2011, 10:22
Advertentie

Voor Francisco 'Maza' Rodriguez en Hector Moreno zit er voorlopig geen vakantie in. De verdedigers van PSV en AZ zijn door José Manuel de la Torre opgenomen in de dertigkoppige voorselectie voor de Gold Cup, het belangrijkste voetbaltoernooi voor landenteams van de CONCACAF. Er zullen nog zeven spelers moeten afvallen.

Rodriguez en Moreno hebben goede hoop dat zij niet bij de schifting zullen horen, wat zou betekenen dat zij de kans krijgen om de titel van Mexico te verdedigen. Twee jaar geleden wonnen de Mexicanen de Gold Cup overtuigend, door gastland Amerika met 5-0 te verslaan. Ook dit jaar wordt het toernooi weer gehouden in de Verenigde Staten.

Het toernooi duurt van 5 tot en met 25 juni en Mexico komt uit in een poule met Costa Rica, El Salvador en Cuba. Ook oud-PSV'er Carlos Salcido behoort tot de voorlopige selectie; verder zijn Javier Hérnandez (Manchester United), Pablo Barrera (West Ham United), Carlos Vela (West Bromwich Albion), Jonathan Dos Santos (Barcelona) en Efrain Juarez (Celtic) nog in Europa actief.

Bezig met laden …