voetbalzone

Mazraoui niet bij wedstrijdselectie Ajax; géén basisplaats voor Tagliafico

Rian Rosendaal09 feb 2022, 16:45
Laatst bijgewerkt: 09 feb 2022, 16:45
Advertentie

De opstellingen van Ajax en Vitesse voor de onderlinge wedstrijd in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker zijn bekend. Ten opzichte van de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo (3-0) voert Erik ten Hag één wijziging door: op de rechtsbackpositie speelt Devyne Rensch in plaats van Noussair Mazraoui, die niet bij de selectie zit. Bij Vitesse zijn meerdere wijzigingen te bespeuren. In de Johan Cruijff ArenA klinkt het eerste fluitsignaal om 19.00 uur.

Vooraf werd rekening gehouden met een mogelijke basisplaats voor de veelbesproken Nicolás Tagliafico, die niet blij is met zijn gebrek aan speeltijd bij Ajax. Ten Hag kiest desondanks gewoon voor Daley Blind op de linksbackpositie. Ryan Gravenberch ontbrak zondag tegen Heracles Almelo (3-0 winst) wegens ziekte en de middenvelder is ook niet op tijd fit voor de bekerontmoeting met Vitesse. Daardoor staat Steven Berghuis andermaal links op het middenveld, dat verder bestaat uit Davy Klaassen en Edson Álvarez.

Bij Vitesse maken Tomás Hajek, Thomas Buitink en Nikolai Baden Frederiksen hun opwachting ten opzichte van de verloren competitiewedstrijd tegen FC Twente (3-0). Jacob Rasmussen is geschorst na een rode kaart tegen Twente en behoort daardoor niet tot de selectie van Vitesse. Daan Huisman en Yann Gboho zijn hun basisplek kwijtgeraakt.

Ajax won in de vorige bekerronde met maar liefst 9-0 van amateurvereniging Excelsior Maassluis. Vitesse wist ook van een amateurclub te winnen. DVS'33 werd vorige maand met een 2-0 nederlaag teruggestuurd richting Ermelo. Aan het begin van dit seizoen ging Vitesse met 5-0 onderuit tegen Ajax in de Eredivisie. Het elftal van trainer Thomas Letsch sloot de huidige jaargang op 15 mei af tegen de huidige koploper. Ajax is bekerhouder door de 2-1 overwinning op de Arnhemse club in de finale van de TOTO KNVB Beker van vorig seizoen.

Opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Timber, Martínez, Blind; Álvarez, Klaassen, Berghuis; Antony, Haller, Tadic

Opstelling Vitesse: Houwen; Dasa, Doekhi, Bazoer, Hajek, Wittek; Tronstad, Buitink, Bero; Frederiksen, Grbic

Bezig met laden …