voetbalzone

Mazraoui voelt klik: ‘Ik denk wel dat het publiek van ons kan smullen’

Chris Meijer06 okt 2021, 06:46
Laatst bijgewerkt: 06 okt 2021, 06:46
Advertentie

Noussair Mazraoui voelt een uitstekende klik met Antony, zo vertelt hij in een interview met het Algemeen Dagblad. De vleugelverdediger vormt op de rechterflank bij Ajax geregeld een tandem met de Braziliaanse aanvaller. Mazraoui verklaart tegelijkertijd zijn goede start van het seizoen door te stellen dat hij zijn ‘lifestyle’ veranderd heeft.

“Toevallig heb ik net met Antony bij de trainer gezeten om nog meer stappen te maken. We zijn beiden ook niet snel tevreden”, geeft Mazraoui te kennen. “We hadden meteen een klik. Misschien ook omdat we allebei straatvoetballertjes waren. We zijn beiden technisch begaafd en redelijk snel en hebben lichte voetjes. Ik denk wel dat het publiek van ons kan smullen. Wij genieten zelf ook en maken graag plezier. Als je dat doet, speel je een flank ook gemakkelijker aan flarden.”

Met vier doelpunten en drie assists in de eerste elf wedstrijden is Mazraoui uitstekend aan het seizoen begonnen. Hij vertelt dat trainer Erik ten Hag meer doelpunten en assists van hem verwachtte en hij het tot doelstelling heeft gemaakt om bij meer goals betrokken te zijn. “Qua lifestyle is het kwartje wel gevallen, denk ik. Ik ben nu nog veel meer bezig met goed slapen, eten, water drinken”, verklaart Mazraoui. “Die dingen deed ik al wel, want anders kun je geen professioneel voetbal spelen. Maar om mijn beoogde doelen te halen, ben ik de lat nog veel hoger gaan leggen en het plan ook echt gaan volgen.”

“Zo heb ik de basis van mijn fitheid naar een hoger plan gebracht. Dat werkt. En als je merkt dat het zijn vruchten afwerpt, ga je er gemakkelijker mee door”, gaat Mazraoui verder. Hij is naar eigen zeggen fitter dan ooit. “Ik merk dat ook aan mijn sprints. Na veertig of vijftig meter heb ik nog kracht over om door te gaan, om te kappen, om nog een sprint te trekken of mijn eindpass of schot scherp te houden. Dat had ik eerder veel minder en dat heeft allemaal met fitheid te maken.”

Bezig met laden …